Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vitaminokat is túl lehet adagolni
  2024-02-14 21:13:48, szerda
 
  A vitaminokat is túl lehet adagolni : fókuszban a B-, E-, A-, D- és C-vitamin

Ha meg vagyunk fázva és erre gyógyszert szedünk, akkor gyorsabban meggyógyulhatunk. Ha azonban az előírtnál több gyógyszert veszünk be, attól nem leszünk hamarabb egészségesek. Ugyanez jellemző a vitaminokra is. Attól, hogy többet veszünk be azokból, még nem leszünk egészségesebbek, sőt még árthatunk is magunknak. A vitaminokat is túl lehet adagolni, és hosszútávon ez nagyon sok negatív következménnyel járhat együtt.

Egy kutatásba dohányos férfiakat vontak be. Megállapításra került, hogy azok a dohányzó férfiak, akik rendszeresen fogyasztottak B6- és B12-vitamint, nagyobb valószínűséggel szenvedtek tüdődaganatban, mint azok a dohányzó férfiak, akik nem fogyasztottak ilyen vitaminokat. A kutatók úgy vélik, hogy ezek a vitaminok felgyorsíthatják a rákos sejtek növekedését.

Egy vizsgálatba 50 és 78 év közötti dohányzó férfiakat vontak be. A vizsgálat előtt egy kérdőívet töltettek ki a vizsgálati alanyokkal, ahol a következőkre voltak kíváncsiak: iskolai végzettség, életkor, testsúly, alkoholfogyasztás, valamilyen krónikus vagy daganatos betegség megléte, tüdőbetegség, tüdőrák családi anamnézise, gyulladáscsökkentő gyógyszerek használata. A vizsgálat tíz éven keresztül tartott. Azoknál a férfiaknál, akik napi 20 milligramm B6-vitamin szedtek, mintegy háromszor nagyobb volt az esélye a tüdőrák kockázatának, illetve azoknál, akik 55 mikrogrammnál több B12-vitamint fogyasztottak, mintegy négyszer nagyobb volt az esélye a tüdőrák kialakulásának. Ezek az eredmények azokra vonatkoztak, akik különböző B-vitamin-kiegészítőket fogyasztottak. Azoknál, akik multivitamin vagy táplálék útján vettek magukhoz B-vitamint, nem volt jellemző a betegség kialakulása. A vizsgálatot elvégezték dohányzó és nemdohányzó nőkkel és férfiakkal is. Sem a nőknél, sem pedig a nemdohányzó férfiaknál nem növelték ezek a vitaminok a tüdőrák kockázatait.

A C-vitamin egy antioxidáns, amely nagyon egészséges, hiszen csökkenti a szervezetben a szabad gyökök számát, segíti a kollagénképződést, erősíti az ereket és az ínyt is. Azonban nemcsak a B-vitaminokat lehet túladagolni, hanem a C-vitamint is.

A felesleges C-vitamin ugyan kiürül a szervezetből, viszont ha extra nagy dózist fogyasztunk ebből a vitaminból, akkor kialakulhat fejfájás, hasmenés, hányinger, hányás, gyomorégés, hasi görcsök és még álmatlanság is.

Egy tanulmány szerint ha a megengedettnél több C-vitamint fogyasztunk, és ezt rendszeresen tesszük, akkor nagyobb esélyünk van a vesekőképződésre. A vesekövek olyan apró kristályok, amelyek elzárhatják a húgyutakat, súlyosabb esetben pedig műtétre is szükség lehet. Azonban itt csak a C-vitamin-kiegészítőkre vonatkoztak az adatok, a táplálékból és a multivitaminból szerzett C-vitaminra nem.

Az A-vitamin nagyon fontos a látás, a növekedés és az immunitás szempontjából. Mivel zsírban oldódik, így toxicitási problémákhoz is vezethet. Túladagolása során a következő tünetek és betegségek jelentkezhetnek: fejfájás, születési rendellenességek, csont- és ízületi fájdalom, hasmenés, hányinger, bőrirritáció, csontritkulás, homályos látás, hányás, hányinger, szédülés.

Amennyiben a D-vitaminból veszünk be túl sokat, akkor jelentkezhet hányás, hasmenés, gyakori vizelés, csontfájdalom és veseproblémák.

Az E-vitamin antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Nagy mennyiségben fogyasztva jelentkezhet hasmenés, hányinger, bélgörcsök, homályos látás, kiütés, fejfájás és gyengeség.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vitaminokról  
Címkék: meggyógyulhatunk, felgyorsíthatják, vesekőképződésre, rendellenességek, tulajdonságokkal, valószínűséggel, következménnyel, multivitaminból, jelentkezhetnek, egészségesebbek, megállapításra, kialakulásának, tüdődaganatban, megengedettnél, mikrogrammnál, fogyasztottak, kiegészítőket, kiegészítőkre, csontfájdalom, csontritkulás, veseproblémák, szempontjából, rendszeresen, multivitamin, mennyiségben, következőkre, jelentkezhet, tüdőbetegség, egészségesek, kockázatának, szervezetben, problémákhoz, szervezetből, bőrirritáció, túladagolása, növekedését, előírtnál több, kutatásba dohányos, dohányzó férfiak, vitaminok felgyorsíthatják, rákos sejtek, vizsgálat előtt, kérdőívet töltettek, vizsgálati alanyokkal, következőkre voltak, tüdőrák kockázatának, tüdőrák kialakulásának, eredmények azokra, betegség kialakulása, vizsgálatot elvégezték, nemdohányzó férfiaknál, tüdőrák kockázatait,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Egyszerűen  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Ez a jó az alvásban.  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Esti kép  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Viharban csak az a fa marad ál...  Volt egy...  A végzet az  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ha így haladunk...  Minden gyerek jó.  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  A fenyő nem szép fa, (...)  Jó éjt  A Föld napja  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Ébredj  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa - Álom  Két tekintet van  S a dalok tanulsága  Emberként automatikusan értéke...  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Ahogy emelkedik a rezgés...  Gaál Viktor gondolata  Április 22. a Föld napja,  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Pillangó  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Ébredj 
Bejegyzés Címkék
előírtnál több, kutatásba dohányos, dohányzó férfiak, vitaminok felgyorsíthatják, rákos sejtek, vizsgálat előtt, kérdőívet töltettek, vizsgálati alanyokkal, következőkre voltak, tüdőrák kockázatának, tüdőrák kialakulásának, eredmények azokra, betegség kialakulása, vizsgálatot elvégezték, nemdohányzó férfiaknál, tüdőrák kockázatait, szabad gyökök, felesleges C-vitamin, tanulmány szerint, megengedettnél több, vesekövek olyan, multivitaminból szerzett, immunitás szempontjából, következő tünetek, meggyógyulhatunk, felgyorsíthatják, vesekőképződésre, rendellenességek, tulajdonságokkal, valószínűséggel, következménnyel, multivitaminból, jelentkezhetnek, egészségesebbek, megállapításra, kialakulásának, tüdődaganatban, megengedettnél, mikrogrammnál, fogyasztottak, kiegészítőket, kiegészítőkre, csontfájdalom, csontritkulás, veseproblémák, szempontjából, rendszeresen, multivitamin, mennyiségben, következőkre, jelentkezhet, tüdőbetegség, egészségesek, kockázatának, szervezetben, problémákhoz, szervezetből, bőrirritáció, túladagolása, növekedését, vizsgálatba, elzárhatják, táplálékból, antioxidáns, fogyasztunk, vonatkoztak, vitaminokat, kialakulhat, rendelkezik, kockázatait, vizsgálatot, nemdohányzó, hosszútávon, gyógyszerek, túladagolni, álmatlanság, kialakulása, vitaminokra, felesleges, szenvedtek, vitaminból, vizsgálati, gyógyszert, eredmények, anamnézise, toxicitási, milligramm, férfiaknál, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7055
  • e Hét: 31946
  • e Hónap: 63432
  • e Év: 268133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.